VIDEO// Recrutau moldoveni în Rusia, îi lăsau fără acte, apoi îi forțau să muncească în câmpuri

Angajații  Centrului pentru combaterea traficului de persoane a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au documentat activitatea unui grup infracțional, care recrutau mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova în scopul exploatării prin muncă în Federația Rusă.  

Astfel, sub pretextul angajării la un loc de muncă în domeniul agriculturii, suspecții organizau transportarea victimelor în Federația Rusă, iar ulterior, prin înșelăciune, sub pretextul perfectării unor acte și angajării la muncă, le sechestrau actele, lipsindu-i de dreptul la libera deplasare, astfel încât victimele să nu poată părăsi locația, obligându-i să efectueze diferite lucrări agricole.

În rezultat, victimele au muncit după un orar de muncă nenormat, iar în caz că acestea intenționau să înceteze prestarea muncii, erau amenințate cu neachitarea salariului.

Mai mult, acestora le era creată și o datorie artificială,  astfel încât unele victime au activat câte 8 luni, fără a primi salariul cuvenit.  În urma măsurilor întreprinse, la 25 august curent, a fost reținut un bărbat de 41 de ani, membru al grupului infracțional.

Conform legislației în vigoare, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.    

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata