VIDEO/ Revin „nopțile albe”, anunță noul ministru de Interne

Ministerul Afacerilor Interne va relua operațiunile „Nopțile albe” pentru a responsabiliza participanții la trafic care încalcă regulile de circulație rutieră. Anunțul a fost făcut de noul ministru de Interne, Adrian Efros. Totodată, oficialul a informat că în scopul prevenirii consecințelor negative al raliurilor nocturne va fi lansată și campania „Stop turația la motoare”. De asemenea, vor fi intensificate patrulele poliției în zilele de odihnă, în special în zonele de agrement și în zonele rezidențiale, potrivit M1.

În prima sa conferință de presă în calitate de șef al MAI, Adrian Efros a anunțat principalele priorități în mandatul său. Oficialul a menționat scăderea timpului de intervenție până la 15 minute, creșterea încrederii cetățenilor în sistemul Afacerilor de Interne și implicarea MAI-ului în procesul de integrare a țării în Uniunea Europeană.

„Toate acțiunile noastre vor fi ghidate de trei principii – ordine, disciplină și coordonare”.

Șeful Ministerului de Interne a declarat intoleranță față de corupție.

„Zero toleranță față de corupție. Sunt inamicul corupției sistemice și al oricăror cazuri izolate. Vă asigur că operațiunile de prevenire și combatere a acțiunilor de corupție ori a celor similare cu acestea vor dispune de resursele necesare pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”.

Fiind întrebat de jurnaliști dacă va fi majorat salariul polițiștilor în perioada mandatului său, Adrian Efros, a declarat că vor fi evaluate toate resursele interne disponibile, iar ulterior va prezenta un plan concret de acțiuni.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a solicitat, în ședința de astăzi a Parlamentului, audierea noului ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros, în legătură cu creșterea numărului accidentelor rutiere. În acest context, deputatul BCS Adrian Albu a menționat că este necesară schimbarea politicii de securitate rutieră. Propunerea, însă, nu a întrunit numărul necesar de voturi. Adrian Efros a fost învestit în funcție pe 17 iulie.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata