VIDEO/ Rezerviștii Armatei Naționale, chemați la instruiri. Detaliile oferite de ministerul Apărării

Începând cu ziua de luni, 3 aprilie, la centrele de instruire ale Armatei Naționale, se vor desfășura exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate. Într-un filmuleț publicat pe rețelele de socializare, șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonelul Octavian Druță, a ținut să vină cu mai multe precizări referitor la exercițiile militare cu participarea rezerviștilor.

Potrivit acestuia, la exerciții vor participa rezerviștii din rezerva Forțelor Armate, care vor fi chemați printr-un ordin de chemare, eliberate de centrele militare teritoriale municipale.

„Scopul acestor exerciții este verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea cu tehnica și armamentul din dotarea Armatei Naționale, studierea regulamentelor militare”, a menționat Druță.

Exercițiile cu rezerviștii se vor desfășura pe parcursul a cinci zile. Participanții vor fi cazați și hrăniți, vor beneficia de tot echipamentul necesar și vor executa, inclusiv, trageri din armament de infanterie, a mai precizat colonelul Octavian Druță.

„Pentru neprezentarea rezerviștilor la aceste exerciții, fără motive întemeiate, este prevăzută pedeapsă penală, și anume – amendă până la 650 de unități convenționale, sau muncă neremunerată în folosul comunității – de la 100, până la 150 de ore”, a subliniat oficialul.

Despre planificarea desfășurării exercițiilor cu rezerviștii s-a anunțat la 22 martie. Ministerul Apărării a anunțat atunci că, acțiunile vor avea loc în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie, și nu au nicio tangență cu situația de securitate din regiune.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata