VIDEO//România a ratat calificarea în finala Eurovision. Primele zece țări finaliste

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a debutat aseară în Olanda, la Rotterdam, într-un format restrâns. Fanii din cele 16 ţări repartizate în prima semifinală şi cei din Germania, Italia şi Regatul Țărilor de Jos au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală de sâmbătă.

S-au calificat după prima semifinală: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia și Ucraina.

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021, au concurat reprezentanţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai, şi finala – pe 22 mai.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Moldova va debuta mâine, în cea de-a doua semifinală a competiției.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata