VIDEO//România: A treia zi de proteste, organizate de partidul AUR, în frunte cu George Simion

Poliția română a reținut 188 de persoane și a împărțit amenzi de zeci de mii de euro participanților la prostele împotriva restricțiilor, organizate pentru a treia zi consecutiv în București. Manifestații au avut loc și în alte orașe din țară, oamenii fiind nemulțumiți de înăsprirea regulilor impuse de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19.

În București, la proteste au participat circa 1500 de persoane, potrivit poliției. În cea mai mare parte fără măşti de protecţie, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva autorităţilor.

Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai mulți manifestanți au atacat jandarmii cu pietre, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă.

În mai multe orașe, participanții la demonstrații au devenit agresivi și au fost legitimați de jandarmi. Proteste au avut loc și în fața unor spitale, trezind nedumerirea medicilor.

Potrivit presei din România, protestele au fost organizate de către Alianța pentru Unirea Românilor, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata