VIDEO/ S-au crezut deștepți, însă s-au trezit cu mascații la ușă, după ce au amenințat și șantajat un tânăr

Un pretins maior și un complice al acestuia au fost reținuți de oamenii legii, după ce, mai bine de jumătate de an, au amenințat și șantajat un tânăr de 20 de ani. Potrivit informațiilor, bănuitul, cu vârsta de 43 de ani, din Chișinău, a fost ajutat de către tânărul victimă cu diverse lucrări în gospodărie o anumită perioadă, în schimbul unui automobil. După finalizarea lucrărilor convenite însă, angajatorul a pretins că tânărul i-ar mai datora și 10.000 de lei.

Așa cum  amenințările cu răfuiala fizică au fost ignorate de către tânăr, în schema de șantaj și-a făcut apariția „maiorul” cu vârsta de 30 de ani. Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit și i-a declarat tânărului, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului pentru care lucrase la primul bănuit. Iar pentru ca tânărul să evite pedeapsa penală, „ofițerul” l-a determinat pe tânăr să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei până la sfârșitul lui 2023.

  • Victima: „Eu am dosar?”
  • Bănuitul: „Da”.
  • Victima: „Parcă ai zis că nu e drept”
  • Bănuitul: „M-am săturat. Când îmi dai „rublele”?
  • Victima: „O să văd când o să am bani”.
  • Bănuitul: „Dar când o să ai bani?”
  • Victima: Când o să am, am zis”.

Tânărul a depus însă plângere la autorități. Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger.” La domiciliile acestora, a fost ridicată inclusiv o armă de auto-apărare cu bile de cauciuc și cartușe. telefoane mobile, purtători de informații, dar și peste 100 litri de lichid asemănător alcoolului etilic ce urmează să fie supus expertizei.

Ambii au fost escortați pentru audieri la Procuratură.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata