VIDEO// Schema traficanților de heroină. Suspecții ascundeau drogurile în cărămizi

Cele peste 200 de kg de heroină, reținute de forțele de ordine din Moldova, proveneau din Iran, care au ajuns în Rusia, apoi prin Ucraina, în țara noastră, urmând să ajungă în Uniunea Europeană. Capul acestei structuri criminale ar fi un cetățean turc, care a venit la Chișinău în vara anului trecut.

Detaliile au fost oferite de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în cazul capturii record de heroină depistată pe teritoriul țării.

SNCVideo: 02:15-02:40 (Ion Caracuian, șef PCCOCS)

„Doi cetățeni de origine turcă și trei cetățeni moldoveni, la demersul procurorilor, instanța a aplicat măsura preventivă sub formă de arest pentru o perioadă de 30 de zile. Figuranții sunt învinuiți de comiterea contrabandei cu droguri și circuitul ilegal cu droguri”.

Potrivit procurorilor, cetățeanul turc, capul grupării, acționa foarte atent.

SNCVideo: 06:39-07:01 (Ion Caracuian, șef PCCOCS)

„Acest figurant principal, de origine turcă, pe parcursul perioadei de investigații, era destul de prudent, acționând independent. În cazul în care apela la câțiva la câteva persoane, ajutorul era de scurtă durată și, imediat, întrerupea orice legătură.

Infractorii au încercat să schimbe drogurile din Chișinău în regiunea transnistreană, însă au intervenit polițiștii și procurorii. Drogurile erau camuflate în cărămidă. Cantitatea totală a heroinei este de peste 230 kg.

Activitatea grupului a fost monitorizată din luna decembrie. Figuranții sunt învinuiți de comiterea contrabandei cu droguri și circulația ilegală a substanțelor narcotice. În cazul în care vot fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata