VIDEO/ Sfântul Gheorghe și Sheriff Tiraspol, victorii în semifinalele Cupei Moldovei la fotbal

Sfântul Gheorghe și Sheriff Tiraspol, finalistele ediției trecute a Cupei Moldovei, au luat o opțiune serioasă pentru a se califica și în acest an în ultimul act al competiției. Cele două echipe au câștigat manșele tur ale semifinalelor disputate contra celor de la CSF Bălți, respectiv Petrocub Hâncești.

În prima partidă, Sfântul Gheorghe – CSF Bălți, oaspeții au avut un start cu ghinion, pierzându-l pe Miracle după numai două minute de joc. Nigerianul s-a accidentat, în urma unei ciocniri cu Ngah.

Ulterior, erorile grave ale brigăzii de arbitri, cu Igor Bocșa la centru, au perturbat jocul, mai ales în minutul 39, când „Sfinților” nu le-a fost acordat un penalty clar. Astfel, la pauză s-a intrat cu tabela neschimbată. Sfântul Gheorghe a avut prioritatea și după reluare, iar într-un final a reușit să-și adjudece victoria, grație unei reușită semnată de Pozatzidis în minutul 76.

În cea de-a doua confruntare din semifinale, Sheriff s-a impus cu 2-0 contra lui Petrocub. La Tiraspol, gazdele au deschis scorul în minutul 26, prin Tapsoda, care a reluat din câțiva metri, stabilind rezultatul final, în minutul 71, în urma unui gol marcat de Origbaajo, după o gravă eroare a defensivei adverse.

Returul celor două duble manșe va avea loc pe trei mai, în timp ce marea finală a Cupei Moldovei 2023 este programată pentru 28 mai, la Hâncești.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata