VIDEO//Simulare la Aeroportul Chișinău. Un motor al unui avion a cedat

Un avion cu 122 de pasageri la bord a decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre orașul Istanbul, iar după 15 minute de zbor, echipajul a anunțat despre producerea unei situații excepționale în timp ce unul dintre motoarele aeronavei a cedat. Echipajul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență.

Acesta este exercițiul de simulare la care au participat angajați ai IGSU, desfășurat pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

În acest context, toate serviciile de urgență și instituțiile responsabile au fost înștiințate despre producerea situației de urgență. Imediat, la fața locului au fost îndreptate echipajele de salvatori și pompieri din cadrul IGSU.

După aterizarea aeronavei improvizate, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei. Totodată, angajații IGSU au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului, pentru a ridica nivelului de cunoaștere a obiectivului strategic în caz de intervenții reale.

Astfel de exerciții sunt desfășurate sistematic pentru verificarea gradului de pregătire al pompierulor și salvatorilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata