VIDEO/ Socialiștii cer interzicerea traseismului politic. Batrîncea: „Următoarele Parlamente au șansa să devină mai credibile”

Partidul Socialiștilor trece prin cea mai dificilă etapă din istoria sa. Actuala putere politică de la Chișinău blochează activitățile formațiunii, iar așa-numita opoziție lansează promisiuni și propuneri ademenitoare în adresa deputaților, activiștilor și primarilor noștri. Astfel a comentat Vlad Batrîncea, ultimele plecări din PSRM.

„Cunoaștem mai multe informații că se lucrează cu deputații noștri, se lucrează cu activiștii noștri din teritorii, se lucrează cu primarii. Deputații care au plecat, ultimii doi, ca și cum să protesteze nu au avut multă inițiativă sau neclarități cu PSRM. Noi am aflat că cererile au fost depuse – una la 17:00, iar cealaltă a fost semnată la 01:00”, a spus Vlad Batrîncea.

În context, secretarul executiv al PSRM s-a adresat tuturor aleșilor poporului să subsemneze modificarea Constituției pentru interzicerea traseismului politic.

„Facem un apel către toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova să subsemneze inițiativa de modificare a Constituției, respectiv să punem capăt acestui fenomen nociv, care se numește – „trădare politică, traseism politic și corupere politică.” Evident că vor fi diferite reacții, dar următoarele Parlamente au șansa să devină mai credibile, mai curate și mai bune”, a mai adăugat Batrîncea.

În ultimele aproape patru luni, Partidul Socialiștilor a pierdut trei deputați, și anume: Irina Lozovan și Alexandru Nesterovschi, care au renunțat la PSRM și s-au alăturat Partidului Șor, respectiv Gaik Vartanean, care a părăsit echipa socialiștilor și s-a alăturat Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata