VIDEO/ Trei minori din Capitală s-au intoxicat cu produse ale arderii în urma exploatării unui cazan de încălzire

Trei minori au primit intoxicații cu produse ale arderii emanate în urma utilizării a unui cazan alimentat cu gaze naturale. Potrivit IGSU, aazul a fost înregistrat pe data de 9 ianuarie la ora 14:12 în municipiul Chișinău, într-un bloc de locuit de pe strada Cetatea Albă.

Conform informațiilor recepționate de la Serviciul 112, trei copii cu vârstele de 6, 3 și 2 ani au avut nevoie de asistență medicală după ce s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere, care nu au fost evacuate corespunzător prin canalul de evacuare. La fața locului a intervenit Serviciul Asistență Medicală Urgentă, care a examinat minorii. Aceștia au primit îngrijiri medicale la domiciliu, fără de a fi  necesară spitalizarea. Primele investigații au stabilit că cel mai probabil copiii s-ar fi intoxicat cu CO. Specialiștii, care au ajuns la fața locului, au deconectat cazanul de alimentare cu gaze de la rețea pentru efectuarea tuturor investigațiilor necesare. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor de utilizarea a instalațiilor alimentate cu gaze naturale și exploatare acestora corespunzător. Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării cazanelor, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase.

Pe parcursul sezonului de încălzire al locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, pompierii recomandă cetățenilor să verifice toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu. În acest sens, pentru prevenirea situațiilor de risc, pompierii reamintesc despre regulile de preîntâmpinare a situațiilor excepționale legate de sursele de încălzire printr-un spot social lansat anterior.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata