VIDEO/ Ucrainenii au distrus o armă termobarică a rușilor cu o dronă

Ucrainenii au distrus un lansator de rachete termobarice TOS-1A al rușilor cu dronă kamikaze, transmite DIGI24.ro.

Bombele termobarice, numite și bombe cu vid, sunt considerate foarte periculoase din cauza efectului lor devastator și imprecis.  Sistemul TOS-1A ar fi fost distrus în regiunea Donețk, fără a fi precizat cu exactitate locul și momentul atacului.

Armata lui Putin are lansatoare speciale de rachete termobarice TOS-1, poreclite „Buratino”.

Sistemele „Buratino” sunt considerate de către ruși „aruncătoare grele de flăcări” și pot lansa rachete termobarice pe o distanță de până la 9 kilometri. Pe lângă efectele directe ale undei de șoc, bombele termobarice provoacă rupturi ale organelor interne și asfixiere în cazul persoanelor care se află în raza de acțiune a exploziei.

O bombă cu vid, sau o armă termobarică, este alcătuită dintr-un container care conține un gaz și două încărcături distincte.

Ajuns în zona țintei, primul detonator eliberează gazul din container, care se împrăștie și pătrunde în adăposturile sau fortificațiile nesigilate complet.

A doua încărcătură „aprinde” apoi respectivul gaz și provoacă o uriașă minge de foc și o undă de șoc în urma căreia oxigenul din aerul înconjurător este „aspirat”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata