VIDEO// Un ajutor umanitar în valoare 10 milioane de euro, donat de Germania, a ajuns în țara noastră. Maia Sandu: „Mulțumim poporului german”

Un lot de asistență în valoare de 9,6 milioane de euro din partea Guvernului Germaniei pentru Republica Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19 a ajuns astăzi în țara noastră. Din lot fac parte peste 100 de echipamente de ventilare pulmonară, sunt pulsoximetre, sunt patru milioane de măști, peste șapte milioane de măști chirurgicale, 150 de mii de costume de protecție, ochelari și mănuși.

Preșeintele țării, Maia Sandu, a declarat că acest lot vine ca răspuns la cererile de ajutor pe care le-a adresat cancelarului german, Angela Merkel, în timpul unei întrevederi.

(Maia Sandu, șeful statului)

„Pe 9 martie, în acest an, am avut o discuție cu doamna Angela Merkel. Această discuție se întâmpla într-o perioadă foarte dificilă și pentru noi, și pentru Germania, și pentru alte țări, unde venea un nou val pandemic. Atunci, noi ne confruntam cu cifre mari de infecție. Lucrătorii medicali vă transmit aceste mulțumiri, pentru că aceste ajutoare au venit la timp, le-au salvat viața. Au fost oameni care mi-au spus că rămăsesem fără niciun material de protecție și, dacă nu ar fi venit aceste ajutoare, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu oamenii care muncesc în aceste spitale”.

Ambasadoarea Germaniei în țara noastră a declarat, la rândul ei, că aceste ajutoare vor fi alocate tuturor instituțiilor spitalicești din țară.

(Angela Ganninger, Ambasadoarea Germaniei în Moldova)

„Acest lot de ajutoare umanitare va suplini stocurile de urgență cu materiale și echipamente în prevenirea virusului Covid-19. Ajutorul este acordat de guvernul german prin mecanimsul UE de protecție civilă, sub egida inițiativa echipei „Europa”.

Potrivit autorităților de la noi, negocierile cu compania Pfizer au fost posibile datorită Germaniei, iar astăzi contractul cu Pfizer a ajuns la Chișinău. Prin urmare,  autoritățile pot să semneze acest contract pentru 700.800 de doze de vaccin/

La acest lot umanitar de aproape zece milioane de euro, până acum, potrivit Ambasadei Germaniei, țara a transmis Moldovei ajutor în valoare de peste un milion de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata