VIDEO/ Un grup specializat vindea droguri prin intermediul taximetriștilor. Patru membri, reținuți de poliție

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu procuratura mun.Chișinău au destructurat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul taximetriștilor.

Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupului, ca rezultat fiind reținute patru persoane cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani,  originare și domiciliate în mun. Chișinău, două dintre care activau oficial în calitate de taximetriști.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că două femei, membre ale grupului,  la începutul  anului 2023 s-au angajat și activau în calitate de curieri de droguri la un magazin online.

Apoi au racolat în activitatea infracțională altele două persoane care activau în calitate de taximetriști și le-au atribuit roluri de transportare a drogurilor și realizarea acestora.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de polițiști, suspecții au fost   reținuți în flagrant în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. În cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliile și mijloacele de transport ale  acestora au fost depistate și ridicate mii de lei obținuți în urma realizării drogurilor, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la săvârșirea infracțiunii, carduri bancare, pachețele de tip zip-lock destinate pentru ambalarea drogurilor, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scara mică, precum și droguri de diferite tipuri- muguri de marijuana, PVP, mefedronă și  pastile Extasy. 

Valoarea drogurilor scoase din circuit depășește suma de 250 mii de lei.

Pe numele a trei femei au fost  eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile, iar bărbatul care activa în calitate de taximetrist este cercetat în stare de libertate.

Menționăm că, persoanele care refuză de a-și continua activitatea infracțională sau predă benevol drogurile deținute sunt absolvite de pedeapsă penală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata