VIDEO/ Un nepot al lui Emmanuel Macron, atacat de mai mulți protestatari. Bărbatul a fost internat în spital

Nepotul președintelui francez Emmanuel Macron a fost bătut sever de manifestanții care protestau împotriva politicilor unchiului său. Tânărul a fost internat în spital.  Luni, nepotul primei doamne franceze Brigitte Macron, Jean-Baptiste Tronier, a fost atacat de manifestanți, care scandau împotriva politicilor președintelui Macron. Bărbatul de 30 de ani, proprietarul unei patiserii, a fost puternic bătut și a fost internat.

În timp ce se afla la summitul Consiliului Europei din Islanda, Emmanuel Macron a denunțat „lașitatea, prostia și cruzimea” atacului.

(Emmanuel Macron, președintele Franței)

„Această violență nu are loc în nicio democrație, mai ales în a noastră. (…) Curtea, evident, trebuie să dea un verdict. În calitate de unchi al [victimei], consider aceste acțiuni inacceptabile și în calitate de președinte al Republicii, de neiertat.”

Opt persoane au fost arestate pentru agresiune, care a fost condamnată de toți politicienii francezi.

Incidentul a avut loc în atmosfera de tulburări sociale din Franța, după adoptarea forțată a reformei pensiilor. Aproape fiecare discurs al lui Macron este însoțit de strigăte de protest și dezacord.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata