VIDEO/ Vlad Filat revine în fruntea PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova pledează pentru integrarea Republicii Moldova în UE prin reunificarea cu România. Această opțiune politică o anunță Manifestul Congresului al X- lea extraordinar al PLDM, care a avut loc duminică. Congresul a aprobat fuziunea prin absorbție a Partidului Unității Naționale și l-a ales în funcția de președinte al formațiunii pe Vlad Filat, ex-premier și ex-lider al partidului în două rânduri, notează IPN.

(Vlad Filat, președintele PLDM)

„Eu vreau să  vă mulțumesc pentru încredere. Vreau să vă mulțumesc pentru acest vot, care, pe de-o parte mă onorează, dar, pe de altă parte, vă rog să știți, mă responsabilizează. Eu știu exact ce va urma după acest congres. Eu știu exact ce vom face noi, dar o vom face într-o manieră energică și, vă asigur, foarte rezultativă, așa cum am demonstrat că noi știm să facem lucrurile în Republica Moldova”.

Prin intermediul documentului difuzat, PLDM și-a declarat „prioritățile absolute”, inclusiv „Continuarea procesului de consolidare a forțelor democratice, pro-europene, pro-românești, ca unică alternativă actualei guvernări. Fuziunea cu Partidul Unității Naționale este doar un prim pas în acest sens.

Vlad Filat și-a dat demisia din funcția de lider al PLDM în anul 2015 când i-a fost deschis dosar penal pentru presupuse acțiuni de corupție. Ulterior, Filat a fost judecat la 7 ani de detenție, însă el și-a considerat sentința drept motivată politic și a cerut rejudecarea cazului. A doua oară Filat și-a dat demisia la scurt timp după ce a fost ales în anul 2021, din motive personale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata