VIDEO//Zi de doliu în Kazani. Mărturiile oamenilor care locuiesc în apropierea școlii în care s-a produs tragedia

Astăzi, la Kazani, a fost zi de doliu. Ieri, 9 persoane au murit în sala de sport a orașului, dintre care șapte erau copii. A murit și profesoara Elvira Ignatieva,  care l-a acoperit cu ea însăși pe unul dintre elevi.

21 de persoane au fost rănite, dintre care 18 copii. Unul dintre răniți, un băiat de 14 ani, se află în stare critică și nu este transportabil.

Locuitorii caselor din apropiere vorbesc despre șocul pe care l-au trăit.

„Avem o zonă calmă aici, nu ne-am putea aștepta la așa ceva. Acesta este un atac terorist. Noi, desigur, nu ne putem veni în fire”.

„Nu am suportat-o ​​și am plâns, când am auzit de necaz. Eu însămi sunt mama a doi copii, unul dintre ei este școlar și chiar mă tem să mă gândesc prin ce au trecut părinții celor care se aflau la sala de sport în acel moment”.

Autorul atacului este un tânăr de 19 ani, absolvent al acestei școli, care a fost reținut de forțele de ordine. Potrivit familiei sale, acesta „nu era religios”. Când a fost prins, acesta a declarat că acasă la el a fost plantată o bombă și că avea să se sinucidă.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat înăsprirea regulilor de circulație a armelor civile, pentru că tânărul deținea permisul de depozitare a armelor de foc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata