Vlad Batrîncea spune că opoziția va recurge la toate metodele legale pentru a da jos actuala guvernare

Secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea spune că opoziția va recurge la toate metodele legale pentru a da jos actuala guvernare, pe care o acuză de incompetență și iresponsabilitate în raport cu propriii cetățeni. Batrîncea spune că PSRM dorește să consolideze „toate forțele politice sănătoase și profesioniste” pentru ca împreună să scoată țara din impas. Potrivit lui, PSRM chiar pregătește un proiect de moțiune de cenzură, dar care va fi depus la momentul oportun, notează IPN.

Vicepreședintele Parlamentului spune că menirea opoziției acum este de a contesta atât la Curtea Constituțională, cât și pe plan extern toate inițiativele ilegale și antisociale ale actualei guvernări. Vlad Batrîncea se arată convins că actuala guvernare nu-și va finaliza mandatul de 4 ani și va fi demisă mult mai devreme.

„În prezent, noi lucrăm la aspectele juridice și demonstrăm că toate inițiativele acestei guvernări sunt fie ilegale, fie neprofesioniste, fie contravin normelor internaționale. Luptăm pentru a da jos această guvernare, astfel încât în locul lor să vină oameni responsabili. Probabilitatea de a demite acest Guvern este foarte mare, fiindcă este un Guvern incompetent și dăunător. Am impresia că și Maia Sandu este nemulțumită de mulți miniștri și chiar de premier. Problema lor este că nu au oameni cu cine să lucreze, de aceea au început a căuta pe la PDM. Oricum ar fi, acest Guvern nu are capacități și ne îndreptăm spre o moțiune de cenzură”, a spus Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Primul în Moldova.

Batrîncea spune că și protestele reprezintă un instrument pentru a pune presiune asupra guvernării. El crede, totuși, că inițial ar trebui să aibă loc consolidarea forțelor politice, pentru a organiza proteste masive naționale, fără apartenență de partid.

„Presiunea asupra guvernării din partea societății crește. Oamenii au conștientizat că au fost mințiți. Oamenii deja își manifestă nemulțumirea față de calitatea acestei guvernări. Oricum ar fi, această situație va lua sfârșit doar prin demiterea guvernării. Noi vom recurge la instrumentele accesibile opoziției. Protestul este unul din ele. Dar protestele trebuie să fie naționale, pentru că nu va fi protestul unei singure formațiuni. Vedem că societatea începe să fiarbă, în Găgăuzia oamenii deja au ieșit la protest. Noi ne propunem și consolidarea forțelor politice. În prezent avem un bloc cu PCRM, dar dorim să extindem această platformă. Considerăm că toate forțele sănătoase, profesioniste, trebuie să se unească și să aibă o agendă comună”, a mai spus secretarul executiv al PSRM.

Vicepreședintele Parlamentului spune că rolul PSRM este de a informa atât populația, cât și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova despre abuzurile și ilegalitățile comise de PAS. De asemenea, socialistul a menționat că PSRM dorește să obțină la Curtea Constituțională anularea stării de urgență instituită de guvernare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata