Vlad Filat aruncă săgeți în Andrei Spînu: „Prostia tot se plătește”

Fostul prim-ministru al Moldovei, Vlad Filat a venit cu un șir de critici dure în adresa fostului său discipol din Partidul Liberal Democrat, Andrei Spînu, în contextul achizițiilor de gaze naturale pe care Moldova le-a făcut în ultimul sezon rece. Domeniul energetic, în mod special achiziția de gaze naturale rusești, a fost gestionat foarte și foarte prost, a declarat Filat, în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

„Nu am niciun reproș. Am doar constatări, pentru că a gestionat foarte, foarte prost acest domeniu. Iar în anumite sensuri, achiziția de gaze naturale atunci când era cu prețul cel mai înalt, depozitarea(…) Noi încă nici nu știm cât or să ne cote acele 300 de milioane oferite de BERD”, a menționat Vlad Filat.

Pentru actualul tarif la gazele naturale, de aproape 30 de lei, cineva va trebui să răspundă, este convins fostul premier.

„ -Cineva, pentru acest tarif, va răspunde la un moment dat. -Credeți? -Cred. Sunt sigur. -De ce? -De atâta. -S-a îmbogățit cineva? -Nu vorbim despre îmbogățire. Prostia tot se plătește, doamna Ursu. -Din necunoaștere? -Nu. Când mergi să semnezi un Acord în numele Guvernului și nu ai mandat, asta nu e necunoaștere, asta e legalitate. Momentul în care îți asumi anumite angajamente, care ulterior te fac ostatic, asta nu e necunoaștere. Asta deja e altceva”, a mai spus fostul premier.

Ministrul Infrastructurii în Guvernul Gavrilița, Andrei Spînu nu a venit, deocamdată, cu nicio reacție la declarațiile făcute de ex-premierul țării, Vlad Filat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata