Vlad Filat: „Economia se prăbușește sub presiunea incompetenței și iresponsabilității capilor PAS”

Vlad Filat a venit cu un mesaj pe pagina de facebook. „PAS se face vinovat de cheltuirea hoțească a banilor publici”, a scris Filat.
Analiza încasărilor din TVA reflectă o situație dramatică a economiei naționale – fapt care guvernanții PAS îl tac.
Așa cum tac despre creșterea datoriei publice și dublarea costului deservirii datoriei publice, ori cum tac creșterea de 2.4 ori în 2 ani a deficitului de cont curent – “reușite” care nu i-au împiedicat pe miniștrii și deputații PAS să-și crească salariile de la 25 000 la 50 000 lei.
Încasările din TVA au căzut al doilea trimestru consecutiv și în trimestrul II al anului 2023 au constituit 6.5 miliarde lei – este un minim în ultimii 2 ani. De obicei, încasările din TVA în trimestrul II sunt mai mari decât în trimestrul I.
„Dacă luăm în calcul inflația și deprecierea banilor atunci încasările din TVA în trimestrul II în 2023 au căzut cu cca 60% comparativ cu anul 2022”.
„Este o cădere dramatică, care necesită scuze publice din partea PAS și schimbarea integrală a garniturii guvernului. Asta în cazul în care fruntașii PAS ar cunoaște demnitatea și decența.
Indiferent de minciunile PAS despre căderea economiei, vinovați sunt ei – decidenții PAS.
PAS se face vinovat de sărăcirea dramatică a oamenilor.
PAS se face vinovat de slăbirea instituțiilor publice”.
„PAS se face vinovat de creșterea contrabandei.
PAS se face vinovat de cheltuirea hoțească a banilor publici.
PAS se face vinovat de creșterea exorbitantă a costului gazelor naturale.
PAS se face vinovat de fuga banilor și afacerilor din Moldova.
PAS se face vinovat de plecarea masivă a oamenilor din Moldova, de îmbătrânirea Moldovei și de depopularea Moldovei”.
„Economia se prăbușește sub presiunea incompetenței și iresponsabilității capilor PAS, a indiferenței lor față de grijile și nevoile oamenilor.
Economia Moldovei este rezultatul efortului colectiv al oamenilor care trăiesc și muncesc în această țară. Energia, talentele și inspirația oamenilor Moldovei, încrederea acestor oameni în viitorul mai bun al Moldovei și dorința dânșilor de a se implica în construcția acelui viitor – sunt decisive în evoluția economiei naționale.
Guvernanți pot fie crea condiții mai confortabile și mai sigure de viață și de desfășurare a activității, fie le pot deteriora.
Guvernanții PAS știu doar să dărâme și să mintă”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata