Vlad Filat: „Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice”

Nu ar exista nici o îndoială că, câștigarea alegerilor parlamentare, nu doar prezidențiale se datorează Maiei Sandu și enormului capital de încredere generat de aceasta, inclusiv pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). De această opinie este fostul premier al țării și ex-lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.
Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta s-a arătat dezamăgit de atitudinea liderilor PAS, care potrivit lui, par să o ia ușor și sigur pe panta corupției și a preluării vechilor scheme.
„Din păcate, condițiile mai mult sau mai puțin subiective au făcut ca o bună parte a societății să fie atinsă de dezamăgire, nu atât de comportamentul Maiei Sandu, cât de atitudinea liderilor PAS, care par să o ia ușor și sigur pe panta corupției și a preluării vechilor scheme. Dacă Maia Sandu excelează în ceea ce privește dimensiunea externă, ieșirea din izolare și repunerea Republicii Moldova pe harta relațiilor internaționale, inclusiv statutul de țară candidată la UE, nu același lucru se întâmplă în plan intern. Atitudinea și neprofesionismul ce au condamnat cetățenii la sărăcie, prin ”dominarea” în negocierile cu Rusia, nunțile ”nășite” de oamenii puterii, acțiunile unor deputați pe zona economică sau facilitățile oferite Transnistriei și preluarea unor scheme, fac această guvernare să devină una asemenea celorlalte.”, a scris Filat.
Ca urmare, ex-liderul PLDM se arată convins că nu sunt necesare remanieri ale cadrelor, ci și o acțiune de control a Maiei Sandu și a instituțiilor statului asupra demnitarilor PAS.
„Preocupată de problemele de politică externă, fiind izolată de societate, de cei de lângă ea, Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice, sărăcia ce se instalează mai abitir decât înainte și multiplele probleme cu care se confruntă societatea. Deja nu doar remanieri sunt necesare, ci și o acțiune de control a ei și a instituțiilor statului asupra demnitarilor PAS. Altfel, riscă să rămână prinsă între oglinzi, iar sub imaginea ei parlamentarii și demnitarii să își facă propriile interese.”, a conchis Vlad Filat.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata