Vlad Filat: „PAS, ați comis atât de multe ilegalitați încât sigur nu dormiți bine. Opriți-vă”

Vlad Filat a venit cu un mesaj pe pagina de facebook. „PAS a decis să preia controlul asupra direcțiilor raionale și municipale responsabile de Educație”, a scris Filat.

 

PAS continuă atacul brutal asupra alegerilor locale din 5 noiembrie. Acum se produce atacul asupra alegerilor locale prin subordonarea Educației. Perciun, ministrul nou al Educației și străin Educației, demonstrează pentru ce a fost desemnat în fruntea unei dintre cele mai inteligente și totodată cele mai desconsiderate structuri sociale.

 

Să fie clar: el nu este ministrul Educației și nu va servi Educația. Perciun este ministrul Maiei Sandu și al PAS – este mercenarul lor pregătit să îndeplinească orice misiune, indiferent cât de anti-educație și cât de anti-socială ar fi.
În acest sens, ministrul-mercenar folosește instrumentele tradiționale PAS: manipularea, lipsa de transparență și lașitatea. După ce a umilit învățătorii din toată țara prin discursurile sale egal incompetente și nesimțite, acest mercenar a trecut la etapa următoare – la subordonarea Educației.

 

Fruntașii PAS, fiind adepți fideli ai celor mai brutale metode polițienești, au decis că Educația trebuie comandată.
Nu condusă. Nu respectată. Nu auzită. Și încă mai puțin consultată. În timp ce partenerii de dezvoltare ne recomandă tot mai insistent descentralizarea și sporirea autonomiei locale, PAS a decis să preia controlul asupra direcțiilor raionale și municipale responsabile de Educație. Probabil așa au citit cei din fruntea PAS condiționalitățile, care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească în procesul integrării europene. Ca de obicei, toate deciziile șmechere PAS le adoptă în ședințe de urgență, mizând pe faptul că puțini oameni vor observa mașinăriile lor.

 

Astfel, PAS își mai crează un instrument de presiune în campania electorală viitoare. Așa cum pun presiune pe primari și pe candidați, folosind ANI, procuratura și alte instituții ale statului, posibilitatea de a oferi sau nu fonduri primarilor loiali, acum PAS va pune presiune pe managerii din Educație. Îndemn reprezentanții autorităților locale: apărați-vă drepturile și instrumentele administrative. Nu vă lăsați îngenunchiați. Țineți cont – nu sunteți singuri.
PAS va pleca, dar sistemul public trebuie să fie funcțional și eficient, ca să poată administra problemele societății și repara daunele generate de PAS. Apel către partidele politice din opoziție: stimați colegi, competiția politică trebuie să determine dezvoltarea și construcția țării, nu degradarea și dărâmarea ei. Haideți să ne unim eforturile în oprirea atacului brutal al PAS asupra sistemului public și să nu admitem fraudarea alegerilor.

 

Adresare către fruntașii PAS: ați comis atât de multe ilegalitați încât sigur nu dormiți bine. Opriți-vă !
Indiferent ce abuzuri veți mai admite, finalul guvernării voastre este tot mai aproape și nu-l mai puteți depărta. Nu vă complicați viitorul și așa foarte sumbru.
Apel la deputații PAS folosiți în scop de capturare a statului: dacă într-adevăr vă pasă de Educație, majorați salariile profesorilor, învățătorilor și a educatorilor, reduceți birocrația și investiți în tehnologizarea Educației.
Direcțiile raionale și municipale de Educație nu vă împiedică să dezvoltați Educația, să faceți meseria Învățătorului atractivă și să opriți exodul specialiștilor tineri”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata