Vladimir Bolea declară că nu va participa la alegerile locale: „Mi-am asumat niște lucruri în fața agricultorilor”

Ministrul Agriculturii în exercițiu, dar care va ocupa aceeași funcție și în Guvernul condus de Dorin Recean, Vladimir Bolea spune că nu mai este interesat de un eventual mandat de primar general al Chișinăului. Mai exact, în cadrul unei emisiuni de la TV8, Bolea a declarat că nu va participa la alegerile locale, pentru că și-a asumat niște angajamente față de agricultori.

„Eu cunoșteam candidații care puteau fi și eram și eu. La sigur eram și eu unul dintre ei. Acum nu mai sunt, dar, în general, nu am fost. Eu mi-am asumat niște lucruri în fața agricultorilor și trebuie să le termin”, a relatat Vladimir Bolea.

Totodată, Vladimir Bolea a mai precizat și că fostul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu ar fi ieșit din lista Partidului Acțiune și Solidaritate pentru Primăria Chișinău. În aceste condiții, ministrul Agriculturii în exercițiu a dat de înțeles că Lilian Carp și Natalia Gavrilița ar fi candidații PAS pentru acest scrutin.

„-A rămas doar Lilian Carp? -Domnul Carp, probabil, și alți colegi care ar mai dori să fie. Eu cred că la nivel de birou național și la nivel de organizație teritorială Chișinău trebuie să fie luată o decizie în cel mai scurt timp, cu privire la cine va fi candidatul. -Unde merge doamna Gavrilița? -Nu cunosc. Chiar astăzi am discutat, la ședința Biroului Ordinar, doamna a participat, este vicepreședinte de partid. Nu știu, nu cunosc încă. Până una, alta încă este prim-ministrul Republicii Moldova. Dar să știți că n-ar fi un candidat rău, deoarece a administrat un stat, totuși”, a conchis Vladimir Bolea.

Alegerile generale locale din Republica Moldova urmează să aibă loc, potrivit CEC, sau în ultima duminică din luna octombrie, sau în prima duminică din luna noiembrie 2023.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata