Vladimir Filat: „Maia Sandu a cedat singură guvernarea”

Fostul prim-ministru, Maia Sandu, nu a fost dată jos de către președintele Moldovei Igor Dodon, ci a plecat, pur și simplu, din fruntea Guvernului. Așa vede scenariul demiterii Executivului Sandu noul lider al Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, care, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” a mai amintit că el și președinta PAS au fost colegi în cadrul PLDM.

„Maia Sandu și-a forțat demisia și ea a plecat de la guvernare. Ea nu a fost plecată de la guvernare, iar ca și probă la această declarație vine și decizia Curții Constituționale care spune că anumite acțiuni pe care le-a întreprins dânsa în vederea numirii Procurorului General au fost vădit neconstituționale. ”

Tocmai din acest motiv, mai crede Filat, Moldova nu o va duce mai bine dacă Maia Sandu se va impune în cadrul prezidențialelor.

„Dincolo de mesaje de susținere dintr-o parte sau din alta, care pe alocuri reprezintă și un fel de presiune și aici mă refer la, n-am să intru în tare multe detalii, mesaje din acestea transmise de într-o manieră diplomatică de unii ambasadori asta reprezintă imixtiune.”

În context, Vlad Filat a precizat că unii din candidați pro-europeni se văd prea devreme câștigători ai alegerilor prezidențiale.

„Au mai fost din cei care începeau să bea șampania prea devreme. Eu consider că dreapta trebuia să fie unită. Eu consider că în aceste alegeri prezidențiale, tot ce înseamnă forță pro-europeană politică, trebuia să dea într-o parte interesele personale legate de funcții și să identifice formula prin care să înainteze un candidat comun.”

Amintim că Maia Sandu a fost ministru al Educației în Guvernul condus de Vladimir Filat, în perioada 2012 – 2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata