Vladimir Putin și Joe Biden s-ar putea întâlni în Elveția, în luna iunie

Anthony Blinken și Serghei Lavrov au avut prima lor întâlnire bilaterală la Reykjavik pentru a deschide calea unui summit Rusia-SUA și a încerca să pună capăt „climatului nesănătos” care s-a dezvoltat în relațiile dintre Moscova și Washington în ultimii ani. Părțile au numit discuțiile de două ore „constructive” și „oneste”.

În cadrul ședinței, șeful Departamentului de Stat și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a liderului opoziției Alexei Navalny și prezența militară a Rusiei pe teritoriul Ucrainei și la frontierele sale.

„Suntem pregătiți să discutăm toate problemele fără excepție”, a spus șeful Ministerului de Externe rus, „înțelegând că această discuție va fi onestă, cu fapte pe masă și, desigur, pe o bază de respect reciproc”.

O întâlnire între Joe Biden și Vladimir Putin ar putea avea loc în iunie într-una dintre țările europene. Această idee a fost prezentată de Casa Albă luna trecută, dar nu a fost încă de comun acord. Presa rusă a sugerat Elveția drept locul cel mai probabil pentru întâlnire.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata