Vladimir Zelenski le-a cerut rușilor să caute pacea pentru a-și salva propriii copii de la trimiterea pe front

La sfârșitul primei luni de război din Ucraina, președintele Vladimir Zelenski le-a cerut rușilor să caute pacea pentru a-și salva propriii copii de la trimiterea pe front.

Zelenski a amintit că taxele rușilor merg la finanțarea războiului și i-a îndemnat pe cei care pot să părăsească țara. El a apelat la comunitatea mondială cu o cerere pentru mai mult sprijin.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Ieșiți din birouri, din case, din școli și universități. Ieșiți în numele păcii, veniți cu simboluri ucrainene pentru a susține Ucraina, susține libertatea, susține viața. Ieșiți în piețe și străzi, fiți auziți și văzuți, spuneți că oamenii contează, libertatea contează, pacea contează, Ucraina contează”

Între timp, Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat proiectul de rezoluție umanitară al Rusiei privind situația din Ucraina. Documentul conținea solicitări la încetarea focului și evacuarea populației.

Majoritatea membrilor Consiliului de Securitate au considerat rezoluția provocatoare, deoarece nu a indicat rolul Moscovei în declanșarea războiului. Rusia și China au vorbit în sprijinul documentului, iar restul țărilor s-au abținut.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata