„Voi fi exonerat complet”: Donald Trump spune că va prezenta un raport despre „frauda electorală din Georgia”

Fostul președinte american, Donald Trump, a declarat că este convins că va fi dezvinovățit în al patrulea dosar împotriva sa, legat de presupusa manipulare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din Georgia, de acum trei ani, relatează libertatea.ro.

El a anunțat marți, 15 august, că va prezenta săptămâna viitoare un raport care va arăta că este nevinovat. „Un raport amplu, complex, detaliat, dar irefutabil, privind frauda electorală prezidenţială care a avut loc în Georgia este aproape gata şi îl voi prezenta într-o conferinţă de presă importantă”, a declarat fostul lider de la Casa Albă.

Prezentarea va avea loc luni, 21 august, la Bedminster, în New Jersey. Trump a adăugat că va fi un raport care va duce la renunţarea la toate acuzaţiile împotriva sa şi a celorlalţi 18 inculpaţi în acest caz.

Va fi o exonerare completă! Nu i-au urmărit niciodată pe cei care au fraudat alegerile”, a mai spus Trump.

După mai bine de doi ani de anchete, un juriu din Georgia l-a pus sub acuzare pe fostul preşedinte american pentru tentativă de manipulare a rezultatelor alegerilor din 2020 în acest stat, unde democratul Joe Biden a câştigat la limită. Potrivit rechizitoriului, Trump se confruntă cu 13 capete de acuzare, printre care încălcarea legii din Georgia împotriva organizaţiilor corupte, fapte care se sancţionează cu închisoarea.

Printre cei inculpaţi se mai numără fostul său avocat personal şi fost primar al New York-ului, Rudy Giuliani, şi fostul său şef de cabinet Mark Meadows.

Aceasta a fost a patra punere sub acuzare a fostului preşedinte, după ce, în urmă cu două săptămâni, a fost inculpat de un juriu din Washington, pentru patru capete de acuzare, fiind acuzat că a încercat să inverseze rezultatul alegerilor americane din 2020, culminând cu asaltul Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata