Vom avea temperaturi caniculare în următoarele șase zile

Ne așteaptă o săptămână cu temperaturi de foc. De pe 28 iunie intră în vigoare o alertă meteo de caniculă. Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil până pe 4 iulie, inclusiv. Temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

Astfel, vineri, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la 28 grade, iar noaptea coboară până la 14 grade, cu vânt moderat. În Centru, termometrele vor indica până la 30 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 16 grade. În Sudul țării, vom avea parte de circa 33 grade pe timp de zi, iar noaptea vor fi în jur de 19 grade.

În Capitală, temperaturile se vor ridica până la 31 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 17 grade, cu cer variabil.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale.

De asemenea, este important consumul zilnic a circa 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata