Vom contracta un împrumut pentru lupta contra COVID-19

Moldova urmează să contracteze un nou împrumut, de această dată în valoare de circa 70 de milioane de euro și care urmează a fi folosit, în cea mai mare parte, în lupta cu pandemia COVID-19.

Mai exact, Comisia economie, buget și finanțe a decis să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordul-cadru de împrumut dintre Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului

„Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, Acord semnat în această vară.

Astfel, pentru sistemul de sănătate vor fi alocate 40 milioane de euro, bani care vor fi utilizați pentru achiziția echipamentelor medicale și a materialelor consumabile, reabilitarea unităților medicale, precum și mobilizarea de expertiză suplimentară pentru a asigura un răspuns de urgență la COVID-19.

Ce ține întreprinderile micro, mici și mijlocii, acestora le vor fi destinate 30 milioane de euro, mijloace financiare care ar urma să ajungă la întreprinderilor afectate de criză, ajutându-le astfel să păstreze locurile de muncă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata