Vom plăti mai mult pentru actele emise de ASP? Slusari acuză fostul guvern Chicu

Mai multe tarife pentru serviciile Agenţiei Servicii Publice au fost majorate, iar altele urmează a fi majorate din 1 iulie, în urma unei Hotărâri luate de Guvernul Chicu, înainte de demisionare. Despre aceasta scrie deputatul PPDA, Alexandru Slusari, care solicită actualului guvern explicaţii ce ţin de temeiurile ce au stat la baza acestor majorări. De asemenea, deputatul cere revizuirea tarifelor.

„Înainte de a demisiona, guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas. La 22 decembrie 2020 executivul aprobă Hotărărea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agenției Serviciilor Publice (ASP), prevede că majoritatea acestor tarife crește de câteva ori.

 

Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate.

 

De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

 

Slusari a cerut explicații și revizuirea urgentă a tarifelor, afirmând că asta este o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata