Vom rămâne fără gaz după luna octombrie? Ministru PAS: „S-a început livrarea păcurii”

Ne pregătim de iarnă. S-a început livrarea păcurii. Cu așa mesaj a venit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care accentuează că astăzi, primele cisterne de păcură au ajuns pentru suplinirea rezervei de stat.

„Mulțumesc Ministerului Afacerilor Interne, Căii Ferate din Moldova, Termoelectrica și Agenției Rezerve Materiale pentru efort”, a scris Spînu pe canalul său de Telegram.

Amintim că, vicepremierul Andrei Spînu, a spus săptămâna trecută că partea rusă încă n-a venit cu un răspuns clar, dacă oferă sau nu gaz Republicii Moldova după această dată.

Spînu a mai spus că în eventualitatea în care Gazprom va închide gazul, sistemul centralizat de încălzire din Chișinău va fi trecut pe păcură, iar din banii împrumutați de la BERD va fi procurat gaz de pe piața internațională.

În prezent, consumatorii finali scot din buzenare 29,79 lei (cu TVA) pentru un metru cub de gaze naturale. Prețul gazelor furnizate consumatorilor finali a crescut cu 31,5%, după ce Moldovagaz a depus la ANRE solicitarea privind examinarea și  aprobarea prețurilor reglementate la gaze naturale pentru anul 2022, în contextul obligației de serviciu public.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata