Voronin: „De frică, PSRM și Șor vor vota un Guvern

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin declară că, în continuare, în Parlamentul de la Chișinău vom vedea un mare show, care va avea un singur subiect – învestirea Guvernului Gavrilița.

Potrivit fostului șef al statului, care a făcut afirmațiile în cadrul unei emisiuni de la TV8, prim-ministrul propus de actualul președinte al țării, Maia Sandu, va fi votat din a doua tentativă.

Ei la prima etapă vor face show mare în Parlament. Ați auzit, ei pregătesc întrebări, chesti din acestea. Specialiști în porcării la noi sunt foarte mulți. La a doua încercare, chiar dacă va fi aceeași componență, cu același program, cele două partide, Dodon și Șor, vor sta pe gânduri pentru că sunt într-o situație dificilă. Se vor gândi cu ce se vor termina pentru ei alegerile anticipate?”.

Astfel, odată învestit, Guvernul Gavrilița nu va reuși prea multe, deoarece membrii lui nu vor putea forma o echipă, mai crede Voronin.

În context, liderul comuniștilor a făcut și primele declarații referitoare la nedesemnarea lui în funcția de prim-ministru de către Maia Sandu, precizând că nu este supărat și că înțelege foarte bine decizia șefului statului.

„Credeți că Maia Sandu la președinție ca să revină la guvernare comuniștii? –Și atunci de ce v-ați înaintat candidatura? –Păi de ce noi nu trebuie să vedem cât este de adânc râul, marea? Să nu vedem cum respiră cei care se declară mari democrați și vin la guvernare să ne conducă pe noi încă patru ani? Am vrut să vedem „чем люди дышат”?”.

Amintim că, pe 12 ianuarie, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, Vladimir Voronin a declarat că este gata să-și asume responsabilitatea de a conduce Executivul pentru a readuce Moldova pe un drum corect.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata