Voronin: „Pentru a salva țara și poporul meu, sunt gata să mă unesc cu toată lumea”

Fostul președinte al Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin a spus că, pentru a salva țara și poporul, el este gata să se unească cu toată lumea într-un bloc serios de opoziție.

A afirmat acest lucru vorbind la postul TVC-21, săptămâna trecutp, relatează Noi.md.

„Nu există bariere pentru nimeni. Absolut. Într-o astfel de situație, ar fi foarte stupid, foarte primitiv din partea mea și din partea toți ceilalți care se prefac jigniți că Voronin nu le-a dat niciodată vreo funcție, nici vreun titlu, sau un ordin. Sau, ca să spunem așa, i-a trimis departe. Vorbesc despre cei care au fost anterior în echipa Partidului Comuniștilor, apoi au plecat, precum și despre cei care au crescut și în acest timp. Vă rog! Alăturați-vă! Am spus că nu verificăm actele cuiva care vine la noi la proteste. Absolut. Și nu ne interesează de ce partid este. Este cetățean al Republicii Moldova și trăiește în aceleași condiții ca toți ceilalți. Atunci ce drept moral am să interzic ceva pentru acești oameni? Mai este o întrebare. În ce scopuri și cu ce perspectivă vor veni acești oameni? Moldova se poate dezvolta perfect singură, fără frați mai mari și mai mici”, a spus Vladimir Voronin.

El a subliniat că acest apel la unire se aplică tuturor foștilor membri ai echipei PCRM, inclusiv ex-premierului Vasili Tarlev și tuturor celorlalți comuniștii cu care au lucrat la vremea lor și au împărțit nu întotdeauna o bucată dulce de pâine.

„În situația actuală, nu putem fi despărțiți astfel încât fiecare să fie la baricada lui. Este imposibil. Trebuie să unim toate eforturile, trebuie să consolidăm societatea. Nu vom realiza nimic. Prin urmare, vă rog. Acesta să fie apelul meu deschis către toată lumea, tuturor. Și către cei care au fost atunci și cei care nu au fost și celor care sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă astăzi în Moldova. Vă rog, suntem gata să luăm în considerare toate acestea probleme și să ne unim într-un bloc de opoziție foarte serios. Să nu fie stânga, să nu fie dreapt, ci să fie un bloc de opoziție de luptă pentru salvarea poporului și a Republicii Moldova”, a spus fostul șef și liderul PCRM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata