Zece întreprinderi beneficiază de credite în cadrul Programului guvernamental „373”

 Zece întreprinderi au obținut credite pe termen lung în cadrul Programului guvernamental „373” de susținere a antreprenorilor, pentru a investi în dezvoltarea afacerilor. Valoarea totală a acestor credite se ridică la circa 20 de milioane de lei, bani din care întreprinderile mici și mijlocii pot să inoveze, modernizeze infrastructura și să-și diversifice produsele și serviciile, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prin intermediul programului „373”, Guvernul oferă sprijin pentru dezvoltarea și diversificarea economiei din diferite regiuni ale țării.

Până în prezent, beneficiari ai creditelor avantajoase sunt întreprinderi din Chișinău, UTA Găgăuzia, raioanele Taraclia și Ialoveni, care gestionează companii active în agricultură, industria prelucrătoare, transport, activități de cazare și alimentație publică, precum și în domeniile sănătate și asistență socială.

Astfel, se oferă sprijin atât antreprenorilor din mediul rural, cât și celor din zonele urbane, contribuind la dezvoltarea economiei și la stimularea creșterii în toate sectoarele cheie.

Rata dobânzii la creditele în valută străină este de 3% anual, iar în lei – de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de întreprinderile mici și mijlocii pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. Susținerea antreprenorilor mici și mijlocii este una din cele 20 de acțiuni prioritare ale Guvernului, anunțate de prim-ministrul Dorin Recean.

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor preferințiale, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) din portofoliul ODA.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata