Zelenski: „Indiferent de câți soldați ruși sunt, noi oricum vom lupta”

În ultimul său mesaj video, Vladimir Zelenski a spus că, în urma rezultatelor celei de-a 54-a zile de la începutul invaziei, Rusia a lansat o ofensivă la scară largă în estul Ucrainei.

Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Acum se poate afirma deja că trupele ruse au început bătălia pentru Donbass, pentru care s-au pregătit de mult. O parte foarte semnificativă a armatei ruse este acum concentrată pe această parte. Indiferent câți soldați sunt conduși acolo, vom lupta. Ne vom apăra și o vom face zi și noapte. Nu vom da nimic ucrainean, dar nici nu avem nevoie de al altcuiva”.

Biroul Președintelui și Consiliul Național de Securitate vorbesc despre încercările rușilor de a sparge apărarea de-a lungul întregii linii de contact în regiunile Lugansk și Donețk.

Ca urmare a ostilităților, între 20 și 30% din infrastructură, în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, a fost deteriorată sau distrusă, relatează Reuters cu referire la ministrul Infrastructurii al Ucrainei.

Procurorul general anunță o nouă lovitură asupra Harkovului, care, conform informațiilor preliminare, a ucis trei persoane. Lvov și Dnipro au fost și ele bombardate. Consiliul orașului Mariupol a arătat că trupele ruse au aruncat bombe asupra Azovstal, subliniind că în adăposturile subterane ale uzinei se aflau cel puțin 1.000 de civili, majoritatea femei cu copii și bătrâni.

Din 17 aprilie, niciunul dintre coridoarele umanitare nu a mai funcționat în toată Ucraina.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata