Zelenski semnează un decret care exclude orice negociere cu Putin. Reacția Kremlinului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret care declară în mod oficial ca „imposibilă” perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii cu Rusia, transmite Digi24 cu referire la Reuters.

Potrivit sursei, decretul oficializează comentariile făcute vineri de Zelenski după ce preşedintele rus a proclamat drept parte a Rusiei patru regiuni ucrainene ocupate, în ceea ce Kievul şi Occidentul au spus că este o farsă ilegitimă.

„El (Putin) nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei”, a spus Zelenski vineri.

Reacția Kremlinului după decretul lui Zelenski

Adresându-se vineri reporterilor, purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „operațiunea militară specială” în Ucraina nu se va încheia dacă Kievul exclude discuțiile, adăugând că „este nevoie de două părți pentru a negocia”. 

„Fie vom aștepta ca actualul președinte să-și schimbe poziția, fie așteptăm ca următorul președinte să-și schimbe poziția în interesul poporului ucrainean”, a ținut să precizeze Dmitri Peskov, notează The Guardian.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata