Zelenski: „Vom face totul pentru a opri invadatorii și a ne curăța pământul de aceste himere rele și absurde”

Retragere sau regrupare de forțe? Promisiunea comandamentului rus de a reduce activitatea militară lângă Kiev și Cernigov atât în ​​Ucraina, cât și în Occident a fost percepută ca o dorință de schimbare a strategiei. Autoritățile ucrainene se tem de intensificarea ostilităților în estul țării. În același timp, Rusia a blocat extinderea misiunii de monitorizare a OSCE în Ucraina.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„În Donbass, în Mariupol și în direcția Harkov, trupele ruse își dezvoltă potențialul ofensiv. Ne vom apăra. Vom face totul pentru a opri invadatorii și a ne curăța pământul de aceste himere rele și absurde.”

Astăzi, potrivit Ministerului rus al Apărării, este planificată deschiderea unui coridor umanitar de la Mariupol la Zaporojie, cu un punct intermediar în Berdyansk. Liderii Franței și Germaniei au cerut personal Moscovei să evacueze oamenii din orașul asediat.

Potrivit serviciilor secrete britanice, Rusia va redistribui o parte din trupele sale din Osetia de Sud în Ucraina. Surse ucrainene raportează că un număr de militari au refuzat să ia parte la ostilități. Atât în ​​Occident, cât și în mass-media de opoziție, se aude din ce în ce mai mult părerea că operațiunea specială din Ucraina nu decurge conform planului la Kremlin. Președintele Putin nu este informat despre situația reală de pe front.

(Joe Biden, președintele SUA)

„Există multe opinii și presupuneri diferite, nu pot garanta, dar se pare că Putin se autoizolează. Pot fi. A concediat sau a pus în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi. Nu voi acorda prea multă importanță acestui lucru deocamdată, deoarece nu avem dovezi concrete”

În ultimele două zile, bombardamentele de la Harkov s-au intensificat. Autoritățile ruse spun că vizează doar instalații militare. În același timp, martorii oculari au raportat zeci de explozii puternice în oraș, iar conducta subterană de gaz a fost distrusă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata