Ziua Națională a Vinului

Se apropie ziua națională a vinului, iar anul acesta, la cea de-a 18-a aniversare, organizatorii pregătesc un șir de evenimente atât pentru localnici, cât și pentru turiști.
Astfel, în acest an, sărbătoarea se va desfășura pe 5 și 6 octombrie, însă startul va fi dat încă de pe 28 septembrie și va dura până pe 13 octombrie, așa încât turiștii să poată vedea cât mai multe zone din țara noastră și, în special, din Chișinău.
În premieră, pe 5 şi 6 octombrie, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piaţa Marii Adunări Naționale, cuprinzând Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, care va găzdui Şcoala Vinului și Curtea Țărănească, iar pe scena din strada pietonală „E. Doga” din Chișinău vor urca cei mai îndrăgiţi artişti autohtoni şi de peste hotarele țării: trupa „Via Dacă”, formaţia „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lower, Vița de Vie și Niko de Transilvania.
Degustarea vinurilor va putea fi făcută în funcţia de regiunea din care provin, standurile celor peste 65 de vinificatori fiind amplasate în baza hărții regiunilor cu Indicaţie Geografică Protejată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata