1000 de euro pentru un permis de conducere. Un tânăr a fost reținut

Un tânăr din capitală este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență, urmare a unui denunț la CNA. Acesta ar fi extorcat și primit 1000 de euro sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere de categoria  „A”, „B” și  „C”.
În fapt, bărbatul ar fi susținut că poate determina reprezentanții Comisiei de examinare auto din cadrul Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Chișinău să adopte o decizie favorabilă în privința unui candidat, astfel încât acesta să promoveze examenul la proba practică și teoretică și să-i fie perfectat și eliberat permisul de conducere.
În vederea fortificării probatoriului, în dimineața acestei zile, au avut loc percheziții în automobilul și la domiciliul bărbatului, unde i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de bănuit, acesta fiind reținut pentru 72 de ore.
În septembrie 2019, suspectul ar fi aranjat eliberarea unui alt permis de conducere de categoria  B” fratelui denunțătorului, la fel, pentru o mită de 1000 de euro. Pe acel caz a fost pornită o cauză penală. Acum, cele două dosare sunt conexate într-o procedură unică.
Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează – trafic de influență, bănuitul riscă până la 6 ani de detenție sau o amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata