51 de grădinițe se află în carantină, iar 19 copii au fost testați pozitiv

51 de grădinițe și 87 de grupe de copii se află în carantină. De asemenea, 19 micuți au fost testați pozitiv la COVID, iar alți 3112 au fost plasați în regim de autoizolare, informează Ministerul Educației, cu privire la situația epidemiologică din sistemul național de educație.

Totodată, mai anunță autoritățile, în învățământul general, 346 de elevi au fost confirmați pozitiv cu acest virus, iar alți 1980 au fost plasați în regim de autoizolare, în perioada vacanței prelungită de primăvară.

Amintim că, începând de mâine, procesul educațional în învățământul educațional va fi reluat în baza a trei scenarii aprobate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Ce ține de învățământul profesional tehnic și cel superior, în perioada 8 – 12 martie, au fost înregistrate printre elevi și studenți 31 de cazuri, numărul total al celor care se află în carantină fiind de șapte.

De asemenea, mai precizează Ministerul Educației, din rândul profesorilor și educatorilor din țară, 652 au fost confirmați pozitiv cu noul virus, iar alți 430 au fost plasați în regim de autoizolare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata