Situația rămâne alarmantă la Chișinău, din cauza numărului mare de pacienți infectați

În Chișinău situația pandemică rămâne alarmantă, principala cauză fiind numărul tot mai mare de pacienți care fac forme grave și foarte grave de COVID-19, confirmate în special din cauza prezenței în oraș a tulpinii britanice a virusului.

Informația a fost prezentată de șeful Direcției generale sănătate a Primăriei capitalei, Tatiana Bucearschi, în ședința de astăzi a serviciilor municipale.

„În municipiul Chișinău rămânem în continuare în alertă epidemiologică privind infecția COVID-19. În săptămâna anterioară a fost înregistrată o creștere continuă a numărului de îmbolnăviri prin această infecție și incidența rămâne foarte înaltă, cu prezența cazurilor grave și extrem de grave. Starea de Urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie și rămânem în gradul de alertă Cod Roșu.”

Din această cauză, în spitalele municipale au rămas libere circa 200 de paturi pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19, a mai anunțat Bucearschi.

„La ziua de raportare sunt 6.735 de pacienți. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 1.665 de paturi și 200 de paturi triaj, la Centrul COVID-19. La ziua de ieri erau internați în spitalele municipale 1.454 de pacienți confirmați COVID, dintre care 75 de pacienți erau în stare foarte gravă, 577 – în stare gravă.”

Îngrijorător este și faptul că în ultimele săptămâni, zilnic, din numărul total de cazuri confirmate de COVID-19, mai mult de jumătate dintre acestea au fost înregistrate în municipiul Chișinău, mai precizează autoritățile locale.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în capitală au fost înregistrate peste 85 de mii de îmbolnăviri și aproximativ 1300 de decese.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata