A decedat vestitul rapper american Coolio, devenit celebru pentru piesa „Gangsta’s Paradise”

O nouă veste tragică a zguduit lumea muzicală. Rapperul american Coolio, unul dintre cele mai mari nume ale hip-hop-ului din anii ’90, a decedat la vârsta de 59 de ani. 

Cântărețul a murit în casa unui prieten din Los Angeles, a declarat managerul lui Coolio, Jarez Posey, pentru Associated Press, dar cauza nu a fost precizată.

Coolio a fost nominalizat la alte cinci premii Grammy în timpul carierei sale care a început la sfârșitul 80. De asemenea, el a ajuns pe locul al treilea în cea de-a șasea serie din UK Celebrity Big Brother în 2009 și s-a alăturat distribuției Ultimate Big Brother anul următor, ultima serie a emisiunii difuzată pe Channel 4.

Coolio, al cărui nume real era Artis Leon Ivey Jr, s-a născut în Pennsylvania, dar mai târziu s-a mutat în Compton, California, unde a lansat primul său single în 1987. A înregistrat Gangsta’s Paradise pentru filmul din 1995 Dangerous Minds, cu Michelle Pfeiffer, și a devenit una dintre cele mai de succes cântece rap din toate timpurile, făcându-l pe artist celebru în toată lumea. Pentru Gangsta’s Paradise, Coolio a câștigat un Grammy.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata