„Acum e clar de ce sunt rânduri, de ce pacienții sunt nemulțumiți”. Ala Nemerenco, despre ce doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni cercetați penal pentru corupție

Ala Nemerenco a venit astăzi, 19 iulie, cu reacție după ce doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni au fost bănuiți de comiterea a zeci de episoade de corupere pasivă.

„Acum e clar de ce sunt rânduri, de ce pacienții sunt nemulțumiți indiferent de schimbările care au loc în sistem? Cei care nu se vor lasă de năravurile vechi, cu regret, vor trebui să aibă parte și de așa evenimente. Cu greu, inclusiv prin alte mecanisme la care lucrăm, dar sistemul de sănătate se va curăța de corupție și va deveni unul pentru oameni. Este un proces anevoios, dar odată pornit, ireversibil”, a scris șefa de la Ministerul Sănătății, pe pagina de Facebook.

Amintim că doi șefi de secție din cadrul Spitalului Raional Ialoveni au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție într-o cauză penală de corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți de perceperea mijloacelor financiare ilicite în zeci de episoade. Mai exact, este vorba despre perceperea unor sume de bani de la pacienți care nu erau reflectate în contabilitatea instituției, informează CNA.

Ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata