Agenții economici moldoveni vor transporta mărfuri mai ușor pe căi rutiere în UE

Veste bună pentru transportatorii moldoveni de mărfuri. Comisia Europeană a înaintat Consiliului UE o propunere de începere a negocierilor cu Moldova și Ucraina astfel încât acestea să poată transporta mărfuri mai ușor pe căi rutiere în UE, iar statele membre să poată tranzita și opera în cele două țări.

Inițiativa urmărește să asigure lanțurile de aprovizionare ale Moldovei și Ucrainei, în contextul războiului dus de Rusia și blocarea rutelor tradiționale din Marea Neagră.

„Blocarea porturilor din Marea Neagră a afectat negativ Moldova, care a pierdut rutele de transport prin Ucraina pentru propriile exporturi și a cărei economie a fost puternic afectată de războiul din statul vecin. Astfel, propunerea noastră va oferi o soluție imediată pentru economia acestei țări”, se mai arată în comunicatul oficial.

Totodată, Comisia propune o mai mare flexibilitate pentru transportul rutier de mărfuri, permițând transportatorilor ucraineni, moldoveni și din UE să tranziteze și să opereze pe teritoriile celorlalți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata