Mărturiile unui tată din Kramatorsk: „Copiii mei au murit după ce au atins un obuz care nu explodase”

Spitalul Kramatorsk este zdruncinat de trupele ruse care înaintează. Din 2014, acest oraș este capitala părții din Donbass, controlată încă de Kiev. Spitalul are grijă de mulți răniți după bombardamentele trupelor ruse sau pro-ruse. Aceste ovuze au lovit clădirile rezidențiale.

O rachetă l-a lovit, provocând daune grave întregului corp… iar în capul lui, o întrebare continuă să-l macine: cum a fost posibil?

„Am luat o cafea, am intrat în dormitor și s-a întâmplat într-o clipă. A fost de neimaginat. Doar ‘bang’ și apoi nimic”, spune Alexandr Dyachanko.

Viatcheslav Yepiefantsev și-a pierdut fiica de un an când un obuz a trecut prin fereastra apartamentului său, fără să explodeze.

„A trecut prin fereastra noastră și, copiii fiind copii, l-au apucat. Nu a fost o bombă mare. Copiii l-au apucat și a explodat în casă”

Chirurgul-șef al spitalului spune că nu a văzut niciodată astfel de răni, chiar dacă războiul din această regiune a început în 2014.

În același timp, mii de oameni se grăbesc la gară pentru a pleca. Căile ferate au fost avariate de bombardamente, întrerupând traficul pentru câteva ore. Kramatorsk ar putea fi următoarea țintă a armatei ruse, care, nereușind să cucerească vestul țării, caută să controleze întregul Donbass.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata