Ajutor pentru copiii defavorizați din Chișinău

Opt mii de copii din familii defavorizate din capitală vor beneficia de un ajutor material unic în valoare de 700 de lei, în contextul începerii noului an școlar. Anunțul a fost făcut în ședința de astăzi a Primăriei Chișinău de viceprimarul, Angela Cutasevici, care astfel a menționat că, în cadrul primei etape, au fost oferite de către municipalitate aproximativ 7.700 de ajutoare unice.

„Astfel, în prima rată au fost acele dosare care au fost propuse de către direcții, administrațiile manageriale ale instituțiilor și au beneficiat circa 6.777 de copii din clasele a II – IX-a.”

Totodată, a mai precizat viceprimarul, după data de 15 octombrie, de ajutor material vor mai benefici alți circa 1.220 de elevi.

„Pentru tranșa a doua sunt planificați conform statisticilor preliminare 1.223 de beneficiari din clasele I – V. Este vorba de acele colectivități noi care vin în fiecare instituție.”

Sursele financiare au fost alocate din bugetul municipal, prin decizia Conciliului Municipal Chișinău, în scopul organizării eficiente a procesului de acordare a ajutoarelor materiale unice pentru pregătirea copiilor către anul noul an școlar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata