Chișinău: Crește numărul copiilor infectați

Situația epidemiologică în mun. Chișinău rămâne a fi alarmantă, iar numărul celor infectați cu noul tip de coronavirus a trecut de 16.000, potrivit responsabililor din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei capitalei. Totodată, este în creștere cifra copiilor diagnosticați cu Covid-19, iar recent, a fost modificat protocolul conform căruia se decide internarea sau nu a minorilor testați pozitiv.

Așadar, până astăzi, în Chișinău au fost înregistrate peste 16.600 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care aproape 600 sunt cadre ce activează în instituțiile medicale.

„Documentăm o creștere a cazurilor asimptomatice și a cazurilor la copii. Incidența infectărilor la 100.000 de populație este de 648,28 cazuri doar pentru luna august. Avem 5469 de focare în Chișinău”.

Potrivit ultimelor date, 706 persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus erau internate în spitalele municipale. 208 pacienți sunt în stare gravă, dintre care șase – intubați. Toate paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate.

Cele mai afectate suburbii sunt Durlești,Trușeni, Stăuceni, Codru, Cricova, Bubuieci, Grătiești, Sîngera și Băcioi. De la începutul pandemiei, în municipiul Chișinău au fost tratate de noul coronavirus peste 11.500 de persoane, iar alte 350 au decedat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata