Alaiba: „Riscul de a rămâne fără gaz este minim, chiar aproape de zero, deoarece se vor depune toate eforturile pentru a preveni acest lucru”

Nu toți experții oferă o evaluare pozitivă a deciziei guvernului de a plăti datoria acumulată către Gazprom. Ştefan Gligor, preşedintele Partidului pentru Schimbare, de exemplu, îl consideră o „grabă”.

„Nu cred că domnul Spinu nu știa și Moldovagaz nu a informat despre situație. Problemele legate de securitatea energetică nu trebuie lăsate pentru ultima secundă, ultima sută de metri”, a spus Gligor la o emisiune de la TV8.

Pe de altă parte, deputatul PAS Dumitru Alaiba consideră că redirecționarea a 1,4 miliarde de lei rămase de la Energocom „este cea mai bună soluție care poate fi implementată chiar acum pentru a proteja populația”.

Totodată, deputatul asigură că iarna nu vom îngheța. Legiuitorul consideră că situația energetică din țară va rămâne normală.

„Riscul unei penurii de gaz este minim, chiar aproape de zero, pentru că se vor depune toate eforturile pentru a preveni acest lucru”, a spus Alaiba.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata