Soțul lui Merkel i-a criticat pe germani pentru că sunt leneși și nu vor să se vaccineze

Unii cetățeni germani sunt prea leneși și încrezători în sine pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului, a declarat soțul cancelarului german Angela Merkel, Joachim Sauer.
Potrivit acestuia, este uimit că doar 68% dintre germani au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce este mai mic decât cifrele pentru Italia, Portugalia, Spania și Danemarca.

„Acest lucru se poate explica printr-o oarecare lene și încredere în sine a poporului german. Dar o parte din populație urmează convingerile personale (refuzul vaccinării). Acest lucru se aplică tuturor nivelurilor de educație, de la înaltă la scăzută, inclusiv cadre universitare, doctori și oameni de știință. În același timp, în Statele Unite, nivelul de vaccinare este aproximativ același (ca și în Germania), dar acolo poate fi explicat de guvernatorii unor state care desfășoară în mod deliberat campanii împotriva vaccinării „, a spus Sauer.

El a mai subliniat că în aceeași Italie sunt mai mulți vaccinați, probabil din cauza evenimentelor de la începutul pandemiei de coronavirus – „imagini vii cu sicrie și coloane de camioane militare” în timpul primului val al epidemiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata