Alte 117.000 de vaccinuri anti-coronavirus ar urma să ajungă în Moldova

Moldova ar urma să primească următoarele loturi de vaccinuri împotriva pandemiei de coronavirus până la sfârșitul lunilor martie, respectiv aprilie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova.

Aceste doze le va permite autorităților să treacă la etapa a doua de imunizare din cadrul platformei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat Ninel Revenco.

„Vă aducem la cunoștință că deja s-au primit documentele confirmative că, până la sfârșit de martie, vom primi peste 21 de mii de doze de AstraZeneca și la sfârșitul lunii aprilie încă 72 de mii de doze AstraZeneca. La fel, până la sfârșitul lunii martie, vom primi prin intermediul UNICEF, mai mult de 24 de mii de doze Pfizer.

Amintim că în a doua fază ar urma să fie vaccinate persoanele cu vârsta mai mare de 60 ani, cele cu comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar și din domeniul de educație și personalul din cadrul serviciilor sociale.

Și tot în cadrul aceluiași brifieng, reprezentanții Ministerului Sănătății au venit și cu o recție oficială referitoare la reacțiile adverse apărute după vaccinarea anti-COVID.

„Toate se includ în categoriile ușoare și medii, având sensibilitate la locul injectării, edem sau durere, oboseală, slăbiciune, durere de cap, frisoane cu febră. Alte evenimentele mai grave nu au fost raportate până în prezent. Toate avenimentele post imunizare au apărut în primele 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut în următoarele două zile.”

Menționăm că în perioada 2 – 10 martie, pe întreg teritoriul Moldovei au fost vaccinate 7367 de persoane, toate făcând parte din sistemul de sănătate național.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata